Пијаћа вода за мештане Кличевца

Ову петицију потписују грађани који подржавају мештане села Кличевац у борби за обезбеђивање здраве, пијаће воде.

Шта тачно желимо?

Приближавањем Површинског копа "Дрмно" селу Кличевцу и црпљењем воде око површинског копа да би се угаљ ископавао, пресушују и индивидуални бунари и бушотине у селу Кличевцу. Од тада се Кличевчани водом за пиће снабдевају на оближњем извору "Кусатак". На име штете коју су претрпели, АД ЕПС изграђује водовод у Кличевцу. Кличевчани добијају водовод али не и воду за пиће, већ само техничку воду јер АД ЕПС нема стручних кадрова за управљање и одржавање водовода. Такве кадрове има ЈКП Водовод и канализација Пожаревац, али управљање и одржавање водовода желе да наплате. И тако већ десет година, Кличевчани а и мештани других околних села који имају сличан проблем, снабдевају се водом за пиће са једног извора. Иако ЗЗЈЗ Пожаревац редовно контролише исправност воде за пиће на извору "Кусатак", опасност од загађења увек постоји. Простор око извора није уређен.

 

За шта се боримо?

Боримо се дa се овај проблем реши тако да АД ЕПС Београд Огранак ТЕ-КО Костолац, који својом привредном делатношћу врши утицај на животну средину и деградира је, плати управљање и одржавање водовода у Кличевцу ЈКП-у ВИК Пожаревац. А да ЈКП ВИК Пожаревац изврши своју обавезу према Закону о комуналним делатностима и снабдева мештане Кличевца водом за пиће.

Подржи иницијативу

САЗНАЈТЕ ПРВИ!

Уколико желите да уштедите своје време и да увек будете правовремено информисани о инцијативама, пријавите се на мејлинг листу.

Message sent.