Прича у коду - Да оживе споменици културе у Смедереву

Ову иницијативу потписују грађани који подржавају борбу удружења Културни центар Талас за промоцију и боље разумевање културног и историјског наслеђа Смедерева.

Пројекат "Прича у коду" има за циљ истраживање, документовање и промоцију споменика културе на територији града Смедерева. Кроз постављање QР кодова поред ових споменика, који ће водити до посебне wеб платформе, посетиоци ће моћи да приступе обогаћеним информацијама о споменицима, укључујући уметнички написане приче, илустрације, аудио водиче и друге релевантне податке.
Основне перспективе пројекта:
1.    Очување културног наслеђа: Његова основна сврха је мапирати и истражити споменике културе који нису довољно истакнути или су занемарени.
2.    Едукација грађана: Кроз доступност обогаћених информација о споменицима, пројект омогућава грађанима да науче више о локалној историји и култури, као и лакше интегрисање новодосељеног становништва.
3.    Туризам: Постављање QР кодова олакшава туристима приступ информацијама о споменицима, што може привући више посетилаца у Смедерево.
4.    Развој локалне заједнице: Пројекат се темељи на залагању младих људи из локалног удружења за културу, што доприноси активном учешћу локалне заједнице у промоцији и очувању споменика.
Укратко, “Прича у коду” се бори за промоцију и боље разумевање културног и историјског наслеђа Смедерева, едукацију грађана и развој града путем туризма.

Подржи иницијативу

САЗНАЈТЕ ПРВИ!

Уколико желите да уштедите своје време и да увек будете правовремено информисани о инцијативама, пријавите се на мејлинг листу.

Message sent.