Да ли ће Смедерево напокон имати бициклистичке стазе ?

У организацији удружења грађана Урбано зелено 2022, у недељу је одржана прва у низу критичних маса под називом "Критична маса - за бициклистичке стазе у Смедереву". Овај мирни вид грађанског активизма окупио је рекордан број учесника. бициклисте свих генерација, који су заједничком вожњом кроз град симболично заузели улице у циљу скретања пажње на потребу за бициклистичком инфраструктуром.

Акцију је подржало удружење грађана Про.Ток21, а организатори су свим учесницима поделили освежење и светла за бицикле као подршку бољој безбедности. Присуство великог броја деце на траси посебно нас радује, истакли су из Урбано зеленог 2022, јер су управо деца и млади наша најважнија циљна група у мисији да трансформишемо Смедерево у бициклистички пријатељски град.

Циљ критичних маса, које ће се одржавати на сваке две недеље до краја новембра, јесте да се од надлежних органа захтева изградња минимум две бициклистичке стазе предвиђене планским документима града. Остваривањем овог циља унапредило би постојећу безбедност свих учесника у саобраћају и омогућило одрживо и здраво кретање на релацији ка индустријској зони и другим деловима Смедерева.
 

САЗНАЈТЕ ПРВИ!

Уколико желите да уштедите своје време и да увек будете правовремено информисани о инцијативама, пријавите се на мејлинг листу.

Message sent.