Друштва Ром Костолац: Едукативне радионице за јачање младих лидера

Друштво Ром Костолац успешно спроводи иницијативу "Активирај се!" с намером да подстакне младе на активно учешће у друштвеним променама. Кроз серију едукативних радионица, млади стичу знања о активизму, јавном заговарању, политичкој партиципацији и другим темама, оснажујући своје капацитете за преузимање иницијатива и покретање промена на локалном нивоу.

Прва радионица, одржана 15.12. у Смедереву, посвећена је људским правима. Тренери Милош Јовановиц и Чемаил Морина водили су динамичну сесију која је пружила учесницима дубље разумевање важности људских права у ширем контексту друштвених промена.

Наставак иницијативе био је усмерен на партиципацију младих у процесима доношења одлука. Радионица на исту тему, одржана 16.12. у Костолцу, била је вођена од стране Чемаила Морине. Циљ је био оснажити младе да активно допринесу друштвеним променама путем активног учешћа у процесима доношења одлука.

Следећа радионица, под називом "Пројектни циклус," одржана је 24.12.2023. у Костолцу. Учесници су стицали практичне вештине везане за писање, осмишљавање, вођење и евалуацију пројеката, чиме су се припремили за активно учешће у локалним иницијативама.

Едукативна радионица "Лидерсво и тимски рад," одржана истог дана у Смедереву, имала је за циљ развијање лидерства и промовисање тимског рада међу младима. Кроз интерактивне дискусије и вежбе, учесници су стекли практичне вештине које ће им помоћи у вођењу и подршци тимовима.
Завршни догађај, одржан је 27.12. у Смедереву и  инспирисао је учеснике кроз гледање едукативног филма "Човек који је садио дрво" о активизму, након чега је уследила динамична дискусија.

Ова низ радионица показује посвећеност Друштва Ром Костолац у пружању младима неопходних алата и знања за активно учешће у друштвеним променама. Планови за будућност укључују наставак едукативних активности и подршку младима у њиховим иницијативама, доприносећи јачању локалне заједнице.
 

САЗНАЈТЕ ПРВИ!

Уколико желите да уштедите своје време и да увек будете правовремено информисани о инцијативама, пријавите се на мејлинг листу.

Message sent.