Иницијатива „Пијаћа вода за мештане Кличевца“ напредује у спровођењу

У октобру 2023, започета је значајна акција уређења извора Кусатак у Кличевцу, под називом "Пијаћа вода за мештане Кличевца". Група одговорних и посвећених грађана, организованих под иницијативом Кличевачког идола, почела је са радовима који имају за циљ обезбеђивање чисте и пиће воде за све мештане.

У првој акцији, која се одиграла 21. октобра, захваљујући донацији машинске опреме и радне снаге, терен око извора је регулисан, а поток изнад њега поравнат. Мештани су активно учествовали, усмеравајући радове и попуњавајући терен каменом туцаником.

Друга акција, одржана 4. новембра, обухватила је постављање бетонских стубова који ће подржавати кров надстрешнице, чиме је постигнут значајан напредак у обнови извора. 

Спроведене акције су добиле широку подршку мештана Кличевца, како учешћем у самим радовима, тако и изражавањем подршке. Жеља за употребом потенцијала извора Кусатак и одржавањем животне средине јединствена је и јача са сваким даном.

Наставак иницијативе предвиђа завршавање конструкције надстрешнице, што ће омогућити снабдевање мештана пићем из обновљеног извора. Очекује се нови напредак, укључујући куповину лима за покривање надстрешнице и завршетак радова на конструкцији крова. Иницијатива "Пића вода за мештане Кличевца" показала се као пример успешног заједничког деловања и спровођења важних пројеката за опште добро.

САЗНАЈТЕ ПРВИ!

Уколико желите да уштедите своје време и да увек будете правовремено информисани о инцијативама, пријавите се на мејлинг листу.

Message sent.