Како је почела борба за унапређење дечијих игралишта у Смедереву

Иницијатива "Очувајмо Игру" проистекла је из жеље да унапреде стање дечијих игралишта у Смедереву. Током истраживања открили су Правилник о безбедности дечијих игралишта, који је односи на сва јавна дечија игралишта и указали на недостатак бриге о одржавању игралишта у нашем граду. Свесни потребе за променом, одлучили су да покренену иницијативу уз скуп акција које ће подићи свест грађана о овом проблему

Њихов циљ није само редовно одржавање и обнова постојећих игралишта, већ и изградња нових у свим деловима града. Анкетирањем грађана путем друштвених мрежа, укључили су њихове сугестије и предлоге у њихову петицију, стварајући заједничку иницијативу за побољшање дечијих игралишта у Смедереву.  

Прва акција је била на Славији, где су позвали грађане и заједно очистили предвиђено место за дечије игралиште, симболично поставивши љуљашку као знак жеље за новим игралиштем у тој месној заједници. Друга по реду акција јесте и онлајн петиција за прикупљање потписа грађана, а такође су прикупљали потписе у штампаној верзији како бисмо обухватили што већи број подржавалаца. Путем друштвених мрежа (фејсбук и истаграм странице „Očuvajmo igru“) деле информације о начину деловања иницијатива - акцијама, напретку, као и информације о важности очувања дечијих игралишта. 

Иницијативу су подржали и медији, портал Sdcafe и Политика. Настављају да делују и позивају све да подрже иницијативу како би заједно допринели променама у нашем окружењу. 
 

САЗНАЈТЕ ПРВИ!

Уколико желите да уштедите своје време и да увек будете правовремено информисани о инцијативама, пријавите се на мејлинг листу.

Message sent.