Како су мештани Кличевца добили пијаћу воду

У суботу 21. октобра 2023, окупили су се грађани Кличевца са заједничким циљем уређења постојећег извора Кусатак, који тренутно мештанима представља једини извор пијаће воде. Захваљујући донацији локалне приватне фирме у виду радне снаге и машинске опреме (ровокопача и руковаоца ровокопача), истог дана регулисан је ток потока који пролази близу извора и поравнат је терен за надстрешницу.

Уз стручну помоћ мештана, терен око извора попуњен је каменом туцаником. Наредне суботе 28. октобра, поново је успешно одржан скуп мештана Кличевца како би радови на уређењу извора били употпуњени.  Мештани су били активни и допринели су да простор око извора буде избетониран, чему је такође допринела донација удружења грађана у виду материјала (жичане мреже и мешалице са бетонском масом).

Досадашње спроведене акције са одобравањем су прихваћене од стране мештана Кличевца. Иницијатива добија све већу подршку суграђана, како учешћем тако и порукама подршке, са заједничком жељом да се употреби потенцијал извора Кусатак и очува животна средина. Наставком спровођења иницијативе, активним деловањем, желели би да вода за пиће потекне и кроз сеоски водовод и тиме пијаћа вода пристигне у куће мештана Кличевац. 
 

САЗНАЈТЕ ПРВИ!

Уколико желите да уштедите своје време и да увек будете правовремено информисани о инцијативама, пријавите се на мејлинг листу.

Message sent.