Мењамо заједно караван у Кучеву

У духу позитивних промена и активног залагања за боље локалне заједнице, активистички караван Мењамо заједно био је у Кучеву 28. јула. Овом приликом подржали смо удружење Ентузијасти Кучева и омогућили грађанима да активно учествују у препознају проблема и предложе могућа решења за изазове са којима се сусрећу.

Путем "Точка среће", грађани су имали прилику да отворено дискутују и препознају бројне проблеме који утичу на њихово окружење. Ово је омогућило увид у проблеме као што су одлазак младих, ниска стопа запослености и недовољно разумевање еколошких питања.

Поред тога, грађани су се упознали и са организацијом Ентузијасти Кучева. Ова организација је својим деловањем стекла поверење грађана и постала кључни актер у остваривању локалних промена.
Ово удружење је успешно реализовало пројекат усмерен на побољшање руралних подручја кроз идентификацију туристичког производа. Кроз сарадњу са међународним стручњаком, удружили су релевантне асоцијације и актере руралног развоја како би допринели развоју локалне самоуправе и целокупне регије, у складу са потребама и жељама заједнице.

Иницијатива "Да твоја земља више вреди": Са подршком и суфинансирањем Администрације за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова, удружење је спровело пројекат "Да твоја земља више вреди". Ова иницијатива одражава њихову посвећеност подизању вредности и потенцијала домовине.

Удружење је такође учествовало у пројекту "Чисто и проходно" као учесници јавног конкурса Националне службе за запошљавање за организовање спровођења јавних радова у којима су ангажоване особе без запослења током 2021. године. Циљ ових јавних радова је био очување и унапређење радних способности незапослених особа, као и постизање одређеног друштвеног интереса у локалним самоуправама.

Ова иницијатива је продубила свест о важности активног грађанства и заједничког рада на решавању проблема. Уз подршку Ентузијаста Кучева и активног ангажмана грађана, верујемо да смо заједно корачали ка светлијој будућности за Кучево.
 

САЗНАЈТЕ ПРВИ!

Уколико желите да уштедите своје време и да увек будете правовремено информисани о инцијативама, пријавите се на мејлинг листу.

Message sent.