Мењамо заједно караван у Смедереву

Дана 24. августа, наш активистички караван спроведен је у граду Смедереву носећи са собом ентузијазам за променама и подршком организацији Културни Центар Талас. Овај догађај је био више од обичног окупљања - представљао је мост ка бољој будућности кроз ангажман и креативност.

Централна тачка догађаја била је шарени "Точак среће", који је постављен као интерактиван начин да грађани укажу на проблеме који се тичу њиховог града и истовремено размотре могућа решења. Људи су прилазили точку са знатижељом и надом, спремни да допринесу дијалогу о развоју њихове заједнице.

Једна од кључних тема била је ситуација младих у Смедереву. Активистички караван је био прилика да се дубље размотре изазови с којима се млади суочавају и како их можемо превазићи кроз заједничке напоре. Организација Културни Центар Талас играла је кључну улогу у овом дијалогу.

Културни Центар Талас је удружење младих које је основано у априлу 2023. године. Њихов циљ је да промене локалну политику према младима путем уметности и културе. До сада, удружење окупља око тридесет младих из Смедерева. Кроз различите акције, попут чишћења тврђаве и организације различитих догађаја за младе, Талас је већ оставио траг позитивних промена у заједници.

Један од креативних елемената догађаја био је „sticky notes“ зид, где су грађани могли да напишу прву асоцијацију на реч „талас“ и затим залепе своје папириће на велики панел. Овај зид је постао шарени мозаик идеја, ставова и инспирација које су грађани делили. Поред тога, поставили смо и photo booth, где су грађани могли да се фотографишу са позадином таласа, симболизујући своју подршку и ангажман за позитивне промене. Завршница догађаја био је перформанс Бориса Јанчића, који је плесао са бакљама и одушевио све посетиоце ове акције.

Овај активистички догађај није само био прилика за изношење проблема, већ и за заједничко разматрање решења. Кроз отворен дијалог и креативне активности, грађани су се осећали повезано са процесом трансформације свог града.

САЗНАЈТЕ ПРВИ!

Уколико желите да уштедите своје време и да увек будете правовремено информисани о инцијативама, пријавите се на мејлинг листу.

Message sent.