Мењамо заједно караван у Великој Плани

Дана 23. августа, Велика Плана је постала домаћин инспиративног догађаја - активистичког каравана под називом "Мењамо заједно". Наша дестинација није била само физичко путовање, већ и путовање кроз идеје, културу и друштво које теже променама набоље. Тамо нас је дочекала представница ове иницијативе, Милица Милошевић.

Она је не само оснивачица и уредница портала Чупава келераба, већ и права визионарка која је своју страст према култури и друштву претворила у платформу која баца светло на неупадљиве приче.
Она је и студенткиња књижевности и језика, живи пример младе и успешне индивидуе која је брзо пронашла свој глас путем портала и храбро корача у другачијем правцу. Њена присутност је подсетник да појединац може да изгради мост између својих уверења и стварности.

Путем точка среће, пролазници су имали прилику да заврте исти и да дођу до неке друштвене сфере (као што су млади, пензионери, комуналне службе, култура и слично) грађани овог места су идентификовали проблеме као што је недовољно обраћање пажње на сферу културе, лоша ситуација пензионера и младих, лоша инфрустрктура и путеви… Овом приликом грађане Велике Плане упознали смо и са организацијом Чупава Келераба и њеним радом.

Један од кључних задатака "Чупаве Келерабе" јесте оснаживање и подстицање људи, посебно младих, да се суоче са светом са пуно нових идеја и неконвенционалних размишљања. Наша присутност на овом каравану била је управо покушај да те границе пређемо и инспиришемо што више појединаца. Као Милица истиче: "Наш циљ на 'Чупавој Келераби' је да истакнемо све што је остављено по страни у масовним медијима. Морамо омогућити другачије гласове да се чују, морамо створити канале кроз које могу допрети здраворазумске информације. То може звучати као реткост, али заправо је иновативан корак, с обзиром на претрпан пејзаж медијске буке. 'Чупава Келераба' је само један од многих драгоцених сајтова који промовишу културу, и надам се да ће таквих платформи бити још више у будућности."

Њена визија није ограничена само на ову тачку. "Чупава Келераба" жели да се повеже са сличним сајтовима како би створила моћну мрежу. Њена намера је да изгради платформу која ће се простирати преко граница земље и региона, омогућавајући свима који желе да изразе своје мисли, критике или уметнички таленат да се огласе и нађу свој пут до публике.

 

САЗНАЈТЕ ПРВИ!

Уколико желите да уштедите своје време и да увек будете правовремено информисани о инцијативама, пријавите се на мејлинг листу.

Message sent.