СКЦ Марковац успешно завршио акцију уређења Дома Културе

Сеоски културни центар Марковац (СКЦМ) с поносом објављује успешан завршетак акције уређења просторија на спрату Дома културе у Марковцу.

Прве акције СКЦМ започете су још 2021. године, када је спрат Дома културе био у руинираном стању. Организоване су акције чишћења и уређења, а врата Дома културе поново су отворена за публику. Од тада, СКЦМ је активно користио просторије, организовао културне и уметничке програме и одржавао просторе у сарадњи са заједницом.

Иако су чланице и чланови СКЦМ-а улажали максималне напоре у одржавање простора, недостатак услова за рад, посебно током зимских месеци, подстакао је иницијативу за прикупљање средстава. Летос је успешно реализована акција за уређење тоалета, а затим је започет нови циклус активности.
Прва фаза акције обухватила је премијерно извођење представе „17 изговора за кашњење у школу“, а затим и редовна одржавања програма у читаоници „Екатарина Павловић“. Током првог месеца пројекта, организоване су пројекције документарних филмова и библиотерапије. Све радне акције су завршене, а простор сада сјаји новим сјајем.

Активности СКЦМ не заустављају се овде, у претходним данима грађани су се окупити за финално уређење простора, а ускоро ће нас очекивати прве активности у преуређеном простору. СКЦМ наставља са креативним и образовним програмима, а нови простор постаће центар за сусретање заједнице и размену идеја.
 

САЗНАЈТЕ ПРВИ!

Уколико желите да уштедите своје време и да увек будете правовремено информисани о инцијативама, пријавите се на мејлинг листу.

Message sent.