Урбано зелено 2022 предводи револуцију бициклистичких стаза у Смедереву

Организација Урбано зелено 2022 предводи иницијативу која има за циљ трансформацију градског простора кроз увођење бициклистичких стаза. Ова акција не само што афирмише одржив транспорт, већ и ствара основу за посвећеност безбедности у саобраћају, квалитетнијој урбанизацији и здравим животним навикама у срцу Смедерева.

Од успешног првог окупљања 22.10. путем којег је градски простор оживео колективном вожњом бициклиста, преко свих осталих окупљања  и постепеног ширења свести о значају бициклизма, иницијатива се развила кроз неколико кључних фаза.

Спроведена је и акција испред општине града Смедерева 7.11. где су циљеви иницијативе Урбано зелено представљени надлежним органима. Ова активност има за циљ усмеравање пажње градске управе на потребу за бициклистичком инфраструктуром.

Следећи корак била је акција потписивања петиције "За изградњу бициклистичке инфраструктуре у Смедереву" 09.11. која је имала за циљ прикупљање подршке грађана за конкретан план изградње бициклистичких стаза.

Ово се наставило новим окупљањем критичне масе 18.11. при чему се поново поставила потреба за одрживим транспортом и бициклистичким стазама.

Планови за будућност укључују континуирану серију ових окупљања, која ће подржати свест о бициклизму, али и активности лобирања код градске управе. Организација такође намерава спровести образовне иницијативе које ће подстаћи безбедну и одрживу употребу бицикла у градским срединама.

Урбано зелено 2022 наставља са ангажовањем грађана тежећи променама које ће учинити Смедерево примером увођења бициклистичке инфраструктуре и поштовања принципа одрживости.
 

САЗНАЈТЕ ПРВИ!

Уколико желите да уштедите своје време и да увек будете правовремено информисани о инцијативама, пријавите се на мејлинг листу.

Message sent.