Успешна активистичка прича - Сеоски културни центар Марковац

Проблем који су чланови Сеоског културног центра Марковац желели да реше овом иницијативом, коју је менторски и финансијски подржао активистички центар ГРАД, била је дугогодишња запуштеност Сеоског културног центра у Марковцу, који није коришћен дуже од 20 година. То је представљало значајан недостатак културног садржаја и простора за окупљање заједнице, што резултира недостатком активности и интеракције међу локалним становништвом.

Представници ове иницијативе организовали су радну акцију припреме простора и извођење радова. Радне акције након извођења радова обухватале су фарбање и преуређење столарије, чишћење и уређење простора, и сређивање намештаја. Поред чланова СКЦМ-а, бројни волонтери и симпатизери из заједнице су учествовали у радним акцијама (кречење, столарија, стаклорезање.

Коначни резултати овог пројекта су успешна реконструкција дела запуштеног Културног центра у центар окупљања, стваралаштва и заједништва, што је допринело оживљавању културног живота у селу и околини. Кроз различите активности и радне акције СКЦМ је активирао око 200 људи и омогућавајући учешће различите групе становништва, укључујући предузетнике, локалне компаније и симпатизере. Изузетан успех је био

постигнуто јер је у малом месту као што је Марковац, који је рурални крај, тема обнове

друштвени и културни центар села добио је заслужен статус.

САЗНАЈТЕ ПРВИ!

Уколико желите да уштедите своје време и да увек будете правовремено информисани о инцијативама, пријавите се на мејлинг листу.

Message sent.